Russisch Blauw Info


Combinatie houden van Russen en .......  Onze dierentuin.

  Blauwe Russen en andere dieren.... Tja waar zullen we eens beginnen.
  In al die jaren (we zijn nu 9 en 10 jaar oud) hebben we onze leefruimte met al heel wat andere dieren gedeeld.

 

  Koekie
  Ok, laten we maar beginnen met de duiven.... toen wij klein waren hebben we gelijk kennis gemaakt met de 2 lachduiven die onze baasjes al hadden. Dat waren slimme beesten, gingen net ver genoeg zitten zodat we er niet bij konden met hengelen.
  Flauw joh.
  Enne... dan gingen ze nog heel hard lachen ook, dat was in het begin wel schrikken. Dus uiteindelijk waren ze gewoon eigen, af en toe even voor de gezelligheid voor de kooi een tukkie doen. Maar zat er zo'n duif op het balkon dan zaten we met zijn allen te kwekkeren in de vensterbank. Feest!
  Palomi + Koekie
  Toen op 13 jarige leeftijd een van de duiven overleed, konden onze baasjes geen nieuwe lachduif vinden en kwam de baas thuis met wat ons vrouwtje noemt "een plofkip". Een witte doffer, een echte Macho. Wanneer hij door de kooi loopt te pochen is het wel reuze interessant om voor de kooi te gaan zitten kijken en is het goed dat hij niet losvliegt, want dan zou ik wel eens in de verleiding kunnen komen....

   Dan hebben we ook nog een goud-hamster gehad, die mocht bij ons oud worden omdat haar vrouwtje ging emigreren naar AustraliŽ. Die was heel lief en alleen ons zusje had van die twinkeltjes in haar ogen wanneer ze Peaches zag. Onze grote broer vond de hamster zo lief, dat hij altijd bovenop de kooi sliep om haar te beschermen.

 

 

  Kanjer
  Konijnen, tja ons vrouwtjes is een echte konijnenliefhebster.
  Ons eerst konijn was het vriendje van onze grote broer, die gaf hem ook echt liefdesbeetjes. Voor ons was ie wel groot hoor, maar toen we eenmaal gewend waren vonden we hem wel heel leuk.
  Toen hij van ouderdom overleed, kwam ze met zo'n klein hangoortje aan. Die sprong gelijk tussen ons in op de bank en ging tussen ons liggen met die gekke flaporen, zo van "gezellig". Hij heeft zo zijn naam Kanjer verdiend.
  Wij vinden konijnen best o.k., maar ze zijn wel een beetje dom. Blazen snappen ze niet echt. En wanneer ze jong zijn, zien die konijnenmannen alles als potentieel vrouwtjeskonijn, heel vermoeiend. Mijn broer zet gewoon zijn achterpoot op het konijn en die gaat dan als een kleedje rustig liggen. Mijn zus ging blazen, en als dat stomme konijn dat niet begreep ging ze hem uiteindelijk maar wassen, waarop hij ook als een kleedje ging liggen. Mijn grote broer en ik gingen gewoon lekker hoog zitten, kon ie lekker niet bij ons, lekker puh.

  Nu zijn we begonnen ons nieuwe konijn Felix op te voeden naar onze wensen. Tja jonge konijnenjongens hŤ, dat gaat wel even duren dus vrouwtje blijft er wel altijd bij.....
  Felix

 

  De enige dieren wat volgens onze baasjes geen succes was waren de tamme ratjes.
  Nou ja zeg, wij vonden ze fantastisch! Ja, wat willen ze dan ook, heb je die staarten wel eens gezien. Werelds gewoon, dat beweegt vanzelf en dan heb je geen baasje nodig die met een touwtje rond rent.

 

  En zo hobbelen wij en onze dierentuin verder, en er zit vast en zeker nog wel meer in het verschiet.
Russengroetjes van Kira   Kira

 

 

Door Blauwe Russen liefhebbers - Voor Blauwe Russen liefhebbers

Home