Russisch Blauw Info


Anekdote:
Kerstgroet van Bob

 

 

  Van mijn zeven katten tellende castratenkoor is Bob toch wel de meest speciale.
  Hij kwam een jaar geleden als een nog géén pond wegend grijs wezentje in mijn leven. Papieren heeft hij niet, maar de kenners gelovend, vertoont hij veel gelijkenis met de Blauwe Rus, zowel qua uiterlijk als qua karakter.
  Verder vind ik hem een PLAATJE om te zien. Hij heeft een opvallend korte vacht met dichte haarinplant, haar met ticking (lichtere haarpunten) en hij glanst als een satijnmuis. Zijn lijf is lang en slank en hij heeft de soepelheid van een jachtluipaard. Inmiddels weeg hij ruim 6 kg, geen greintje vet, hij is één en al spieren. Zijn kop is spits, zijn neus lang en recht zonder neusstop.
  Bob heeft nadrukkelijk gekozen voor één mens en ik heb de eer die mens te mogen zijn. Na een dag van noeste arbeid is het heerlijk neerstrijken op de bank met mijn trouwe maatje Bob naast me, op schoot ligt hij zelden, hij heeft het snel te warm. Zo naast me, met zijn voorpootjes op mijn dijbeen, valt hij in slaap, nadat hij eerst uitgebreid toilet heeft gemaakt, zowel zijn eigen vacht als mijn handen krijgen een flinke wasbeurt.
  Als ik om een uur of elf opsta om naar bed te gaan is Bob daar niet blij mee.....
  Gebukt, om de afstandbediening in de la te stoppen, moet ik niet vreemd opkijken als Bob in mijn achterste hangt. Hiermee geeft hij aan: 'Hier blijven jij…!'
  's Ochtends vind ik regelmatig cadeaus van heer Bob voor mijn slaapkamerdeur. Dat kan variëren van een sok, die hij van de waslijn heeft getrokken, een theedoek uit de keuken, tot zijn eigen speelgoed of reclameblaadjes.
  Op eerste Kerstdag wachtte me wel een heel bijzondere verrassing voor mijn deur… Hij had vijf kerstkaarten van het wandmeubel gehaald en netjes voor mijn deur gedeponeerd. Kijk, dat vind ik nou gevoel voor humor, voor zover een kat dat kan hebben. Bob is niet alleen lief en aanhankelijk, hij is voor mij ook de slimste kat van de wereld!

 

Tekst: Dinie Uneken

 

 

 

Door Blauwe Russen liefhebbers - Voor Blauwe Russen liefhebbers

Home